• Lessen

  • Onze lessen beginnen met een warming-up/conditietraining. Tijdens dit onderdeel worden de leerlingen aangezet hun grenzen van vermoeidheid te verleggen. Dit gaat stap voor stap, maar snel merkt men dat het met sprongen vooruit gaat.
    Na de conditietraining worden de spieren d.m.v. gymnastiek opgerekt. Ook dit gaat stap voor stap en ook hier merkt men dat men snel vorderingen maakt. Daarna start de training die kan bestaan uit Kihon en katas en/of gevechtstraining. Kihon en katas zijn oefeningen en schijngevechten ter verbetering ven de techniek.

    De gevechtstraining is gericht op het daadwerkelijke gevecht. Gevechtstraining doet men met behulp van elkaar en andere hulpmiddelen zoals trapkussens etc. Sportiviteit staat voorop en het eerste wat men leert is dat het eenvoudig is om hard te zijn voor een ander. Mensen die alleen hard kunnen zijn voor een ander zijn daarom niet welkom. Kyokushin Karateka zijn mensen die hard kunnen zijn voor zichzelf. Mede door het kennen van je eigen fysieke grenzen en incasseringsvermogen wordt het zelfvertrouwen sterker.

    Lessen kunnen worden gevolgd vanaf 8 jaar.